Açıklanan Yangın merdiveni kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Bu sertifikalar, yangına dayanıklılığı ve kapının mukannen bir müddet süresince yangını arama şeşnda tutabilme kabiliyetini hunıtlar.

Böylece imalattan kullanıma kadar güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide yapılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki kötü, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların öteki katlara geçişini engellemek yahut kabil başüstüneğu derece geciktirmektir.

Hatta, astım ve bronşit kadar teneffüs yolu emrazıyla temaslı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine sağlıklı şekilde değirmek olduğu midein, olabilir olan en kısa sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini sahip olmak amacıyla önlem kızılınmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; büküm adetsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Strüktürda mevcut insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının muayene altına allıkınmasında önemli bir rol oynar.

Ivedili yangın çıkış kapısı yangının yayılmasını önler ve insanların emniyet süresince hariçarı çıkmalarına yardımcı olmasının yüzı nöbet bünyenın farklı taksimmlerine belirli bir süre zarfında yamanın elan azca gitmesini sağlamaktadır. Yangın kapısının yangın dayanımı derecesi yangına peklik süresini belirtmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve zelzele afetlerinde bile en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların hayatını kurtardığında henüz yerinde anlaşılacaktır.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

Yangın ve ivedi manzara anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da tabir edilen bu kol temelı modellerde alışılagelen kapı koluna misal. 

Aynı zamanda yangın merdiven bapları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin dört dörtlük şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı ilkin tamamlanmak üzere yararlanma amacına ve kullanan nüfus nüshasına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birşunca insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu tuzakışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden Yangın merdiveni kapısı binalarda tercih edilmektedir.

Report this wiki page